Стъкла и Стъклопакети

Стъкла и Стъклопакети

Стъкла и Стъклопакети

Стъклопакетът е около 80 % от площта на целия прозорец и най- много влияе върху изолационните характеристики на прозореца- топлоизолация U (W/m2K), шумоизолация R (db), слънцезащита или соларен фактор g (%) и светлопропускливост (%).


  •  Стъкла:

Единичните стъкла, освен в комбинация с други стъкла затворени в стъклопакети могат да се използват с най – разнообразно приложение, като например декоративните стъкла се ползват и за остъкляване в интериорни врати, а по- дебели и закалени или ламинирани стъкла се ползват за изработка на витрини, прегради и душ кабини.

  • Стъклопакети:

Конструкция от две или повече стъкла, между които има въздушно пространство, образувано от различни по размер дистанционери и затворени херметично.
За да е с добри технически показатели един стъклопакет трябва да има две степени на уплътнение. Двубариерния стъклопакет се състои от дистанционерна рамка, напълнена с абсорбент (молекулярно сито), върху която двустранно се полага бутил, служещ като бариера против преминаване на водни пари ( първа степен на уплътнение). Втората бариера е външното уплътняване на пространството между стъклата и с дистанционера с полисулфид.

  • Дистанционери за стъклопакети:


Дистанционерът служи за разделяне на определено разстояние на стъклата, а затворената вътре заедно с въздуха влага при производството на стъклопакета се поглъща от абсорбента, с който е напълнен.
За оптимална изолация заменяме стандартните стоманени дистанционери с High selective от типа- топъл край.
Поддържани на склад цветове са светло сив и черен.

  • Топлоизолация:

Коефициента на топлопреминаване (Ug) показва количеството топлина, което преминава за единица време през 1м² остъклена повърхност при температурна разлика от 1К между граничещия със стъклото стаен въздух и този от външната страна ( Ug= W/м²K). Това е най- важната техническа характеристика за един стъклопакет. Колкото по – малка е тази стойност, толкова по – малки са топлинните загуби.
Предлагат се различни видове покрития на стъклата, участващи в стъклопакет, като избора им е значим спрямо изложението на Вашите прозорци.

За студени, сенчести места и за северни изложения препоръчваме употребата на Нискоемисийно (Ка) стъкло в стъклопакета, което има функцията да запазва топлината в помещението и по този начин да Ви спести от разходите за отопление през зимата.
При стъклопакет с дебелина 24 мм съставен от едно Бяло (флоатно) 4 мм стъкло и вътрешно Нискоемисийно 4 мм стъкло , коефициента на топлопреминаване е 1.4 W/м²K, този показател може да се подобри до стойност 1.1 W/м²K ако добавим газ аргон в стъклопакета или до 0.7 W/м²K ако се ползва троен стъклопакет 36 мм Нискоемисйно 4 мм / 4 мм Бяло/ 4 мм Нискоемисийно отново с газ аргон.

За топли, слънчеви, южни и западни изложения препоръчваме използването на соларно високоенергийно стъкло, което няма да допуска помещението да се загрява значително, докато слънцето напича през стъклата. С избора на такова стъкло ще минимизирате разходите си за климатизация.
Високотехнологичното соларно стъкло ограничава различните дължини на вълните на слънчевата радиация: по- голямата част от инфрачервените лъчи се отразяват, но не възпират проникванет на дневната светлина.
При стъклопакет с дебелина 24 мм съставен от едно бяло (флоатно) 4 мм стъкло и външно високоенергийно 4 мм стъкло, коефициента на топлопреминаване е 1.3 W/м²K, този показател може да се подобри до стойност 1.0 W/м²K, ако добавим газ аргон в стъклопакета или до 0.7 W/м²K, ако се ползва троен стъклопакет 36 мм нискоемисйно 4 мм / 4 мм бяло/ 4 мм високоенергийно отново с газ аргон.

  • Декорации на стъклопакетите:

За индивидуална визия на Вашите стъклопакети се предлагат два вида декорации:
• Вътрешни декоративни шпроси- аксесоар, който се закрепя за дистанционерната рамка на стъклопакета и се предлага в различни размери, цветове и схеми на разпределение
• Външни декоративни шпроси – PVC профил 26, 35 или 50 мм, който се апликира върху стъклопакета от вътрешната и външна страна.
Предлагат се в няколко цвята.

Галерия

Logo

Полезно

sunprotection.bg

Реклама

dostavki.co.uk

Facebook

Back to Top