Парапети

Предлагаме огромно разнообразие от парапети за вътрешни и външни стълбища, за открити пространства и тераси.

Парапетите се разделят на три основни групи: алуминиеви, иноксови, които са много подходящи за външна употреба и стъклени.

Стъклените парапети са изработени от алуминиев долен профил или иноксови пулове, в комбинация със закалено или ламинирано стъкло и завършват с фина алуминиева ръкохватка.

За идеалният завършек, можем да предложим и LED осветление под ръкохватката. Също така е възможно боядисването на профилите в желаният от вас цвят по RAL.

Стъклени парапети

Стъклените парапети са се наложили в последните години като много здрав и устойчив на натоварвания вариант за преграда на стълбища, тераси и обществени площадки. Изработват се от закалено ламинирано стъкло, с различни дебелини от 10 mm, 12 mm, 16 mm, 20 mm, в зависимост от изискванията на възложителя или архитекта. Стъклените парапети са едно модерно решение, което стилно променя визията на всяка сграда. Разработени са различни системи за монтаж, които покриват всички архитектурни изисквания. За да сме в крак и с най-иновативните тенденции предлагаме вграждане на LED осветление в ръкохватката или в основата на парапета.

 

Вижте повече

Алуминиеви парапети

Алуминиевите профили и аксесоари са с дебелина на покритието 12-14 микрона, което предпазва изработените от тях парапети за дълго от неблагоприятните атмосферни влияния, окисляване и стареене. Алуминиевите парапети са подходящи както за стълбищни площадки, така и за тераси. Предлагат се във варианти с вертикален пълнеж тип „решетка“, тип „струни“ и алуминий със стъкло.

 

Вижте повече

Иноксови парапети

Иноксовите парапети или още наричани парапети от неръждаема стомана са много здрави, устойчиви на атмосферни влияния и на практика са почти вечни. В зависимост от обработката на повърхността на метала, парапетите от неръждаема стомана могат да бъдат с огледална повърхност или със шлайфана „сатенена“ повърхност. Предлагат се и прахово боядисани в цвят по RAL.

 

Вижте повече