Вентилируеми фасади

Вентилируемите фасади са изградени от алуминиева носеща конструкция, топлоизолационна вата и външни облицовъчни елементи. Технологичното разстояние, формиращо се между топлоизолацията и външната облицовка, позволява свободната циркулация на въздуха. По този начин сградата „диша“. Оттук идва и наименованието им вентилируеми фасади.

Еталбонд

Висококачествени панели с пълнеж от полиетилен. Включват сърцевина от полиетилен с дебелина 3 mm, разположена между два алуминиеви листа, покрити със смола с  изключително висока устойчивост (PVDF). Благодарение на своите характеристики панелите са идеални за много и различни приложения, които могат да стават още по-многобройни в резултат на въображението и креативността на дизайнерите.

  • Алуминиеви композитни панели за екстериорни и интериорни облицовки с голямо разнообразие на размери и цветове
  • Покрития с висока устойчивост

HPL

Вентилируема фасада изпълнена с HPL плоскости е система за покритие на външните стени на сградите, като остава проветрива камера между покритието и изолацията.

Тази система се счита за най-ефективна за изолиране на сградата, при която липсват нежеланите топлинни мостове, решава проблема с влагата и конденза в помещенията и така се постига отлично топло-хидрометрично поведение на сградата.

Нашите фасадни системи с HPL плоскости могат да бъдат използвани в нови сгради, както и при ремонт на стари фасади на жилищни сгради, еднофамилни къщи, хотели, търговски центрове или други обществени сгради като болници, училища, университети и други. За всички тях имаме индивидуални решения.